június 23, 2024
konyhagépek

Egy modern és igényesen megtervezett konyha minden bizonnyal felkelti a figyelmet, de ha hiányzik belőle a logika és a funkcionalitás, akkor hamar elege lesz a szép megjelenésből. Minden konyha alfája és omegája a készülékek. Néhány tanácsot és hasznos tippet adunk a megfelelő választáshoz, és talán hosszú távú elégedettséghez is.

Beépített konyhai gépek

Az első kérdés, amelyet általában meg kell oldani, a szabadon álló vagy a beépíthető készülékek közötti választás. Konyhai gépek széleskörű választéka található a győri akciós újságok hasábjain. A beépíthető készülékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és fokozatosan felváltják a szabadon álló társaikat. Ez különösen igaz a tűzhelyekre, amelyek fokozatosan átadják helyüket az önállóan vezérelhető, derékmagasságban elhelyezhető főzőlapoknak, sütőknek. A beépíthető gépekkel felszerelt konyhák esztétikusabb hatást is keltenek. Néhányukat teljesen elrejthet, például mosogatógépet, hűtőszekrényt, de akár gőzelszívót is. Manapság nagyon divatos, ha a készülékeket azonos stílusban kombinálják. Különféle vintage, de klasszikus változatai is léteznek a készülékeknek, amelyek ugyanabból a termékcsaládból származnak, és ezért jól passzolnak egymáshoz. Minimalista megjelenésüknek és hatékony használatuknak köszönhetően az automata funkcióval rendelkező indukciós főzőlapok is nagy népszerűségnek örvendenek.

A készülékek zajszintje

A készülék kiválasztásakor fontos szempont legyen az általa kibocsátott hang intenzitása. Ez kétszeresen is igaz a konyhai gépekre, mert a konyhában szeretnek találkozni az emberek, vagy gyakran konyha a nappalival egybenyitott. A csendes készülékek közé tartoznak azok, amelyek akár 66 dB zajszinttel is működnek. Számos készüléket megtalál a Tesco Kiskunfélegyháza akciós újságok hasábjain is, melyek akciós áron megvásárolhatóak a Tesco üzletek egyikében, köztük a Tesco Győr, Tesco Kiskunfélegyháza egységeiben is.

Megfelelő méret

Vásároljon családja igényeinek és méretének megfelelő készülékeket. Személyenként körülbelül 50-70 liter hűtő- és 20 liter fagyasztótérfogattal kell számolnia. Egy négytagú családnak tehát 240 liter körüli hűtőszekrényre és 80 liter körüli fagyasztóra van szüksége. Egy három tagú család válasszon legalább egy 60 cm széles mosogatógépet és egy legalább 6 kilogramm szennyest elbíró mosógépet. A Kaufino portál segítségével számos nagyszerű konyhai berendezésre bukkanhat kedvező áron.

Többfunkciós segítők

Ha nincs sok hely a különféle készülékeknek, akkor jó választás lehet a multifunkcionális berendezések, többek közt a többfunkciós mikrohullámú sütő, amely nem csak melegít, hanem forró levegővel is süt, ugyanúgy, mint egy hagyományos sütő. Jó választás lehet egy másik újdonság – egy turbó sütő. Egyesíti a hagyományos és a forró levegős sütő és a mikrohullámú sütő előnyeit. Segítségével feleannyi idő alatt sok finomságot elkészíthet, és még a legkisebb garzonlakásban is elfér. A konyhai robotgép is remek választás, amely nagyban leegyszerűsítheti az otthoni ételek előkészítését a konyhában.

Kis konyhai gépek

A kis konyhai eszközök kiválasztása egy további lépés, és egyfajta megkoronázása egy teljesen működőképes konyhának. A kis konyhai gépek csak szabadon állnak. Ha a tervezésre összpontosít, akkor válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy hol szeretné tárolni a készülékeket. Ha a minimalista konyhát részesíti előnyben, minimális technológiával, kényelmesen elrejtheti a konyhai szekrénybe az olyan készülékeket, mint a mixer vagy a robot. Ha folyamatosan a munkalapon vagy a polcon szeretné őket kihelyezve tartani, akkor érdemes az érdekesebb dizájnokat keresni, nem csak a funkcionális oldalukat nézni.

Az utolsó dolog, amire figyelnie kell a választás során, az olyan készülékek kiválasztása, amelyek könnyen karbantarthatók. Legyen szó hűtőről, sütőről vagy mikrohullámú sütőről, a takarításukat szem előtt tartva válasszon. Érdemes odafigyelni az energiaosztályra is, amely lehetővé teszi, hogy kevesebb áramot költsön, és ezáltal korlátozza az áramfogyasztást, vagyis a további költségeket.

Fotók forrása: Freepik.com