július 20, 2024
Terasz burkolási ötletek

Sokan szeretnénk valami egyedi ötlettel előállni a terasz burkolás tekintetében. Számos lehetőség áll rendelkezésre, a kérdés már csak az, hogy melyiket választjuk. A kültéri járólap alkalmazása talán a legegyértelműbb a terasz burkolási ötletek tekintetében, de vannak ennél sokkal kreatívabb és meglepőbb burkolat típusok is, amikkel fel lehet dobni az unalmas terasz arculatát.

Terasz burkolási ötletek gazdaságos formában

Megeshet, hogy nincs feltétlenül szükség a régi burkolat cseréjére. Ha nem sérült, csak egyszerűen már unjuk, az unalmas szürke felületet, akkor jó minőségű, kültéri betonfestékkel új színt adhatunk a kopottas megjelenésnek.

Terasz burkolási ötletek tekintetében egyszerű, mégis nagyszerű eredményt lehet elérni a betonnal. Lássuk be, hogy egy sima betonfelület egyébként elég unalmas, viszont a kiöntés pillanatában az anyag könnyen formázható, mintázható. A minták elkészítéséhez használhatunk betonstencil mintákat. Ezzel a módszerrel könnyeden térkőmintázatot adhatunk a felületnek. Ha ennyi még nem lenne elég, akkor a már említett festéssel tovább gondolhatjuk a dolgot. A beton kiöntésekor ezen kívül nagyon sokféle mintázó eszközt lehet használni. Gondoljuk át a kivitelezés előtt, hogy melyikkel érhetjük el a kívánt végeredményt.

A WPC járólap – mutatós, tartós és környezetbarát

Nem mellesleg pedig egyszerű a lerakása, amit akár mi magunk is kivitelezhetünk, hogyha van egy kis érzékünk az ilyesfajta munkákhoz, elvégre a könnyű megmunkálhatóság is az előnyei közé tartozik. A WPC járólap anyaga kompozit, ami fa és műanyag keverékéből áll. A fának köszönheti a WPC járólap a természetes megjelenését, a műanyag pedig a tartósságáért felelős. Ellenáll a fizikai behatásoknak és az időjárási körülményeknek. A teraszon kívül, a medence körül is ideális választásnak számít, mivel a szerkezetéből kifolyólag nem kezd el szálkásodni.

De mitől környezetbarát, ha műanyagot tartalmaz? Attól, hogy ez általában újrahasznosított műanyag. Ennek köszöngetően a gyártók nem kell felhasználjanak annyi nyersanyagot ehhez a burkolattípushoz. Ezen kívül bármely elhasználódott WPC elem egyszerűen friss termékké alakítható.