július 20, 2024
céges karácsony

Hihetetlen, de újra nyakunkon az ünnepi szezon. Ami előbb vagy utóbb magával hozza a céges karácsonyi partit is. Ideje elkezdeni a felkészülést, hoztunk néhány tippet a sikerhez.

Bizonyára többen voltunk már olyan céges bulin, ami egy kicsit kicsúszott a szervezők irányítása alól. Ha végül jól sültek el a dolgok, ezt senki sem bánta, de ha kínos következményei lettek a szervezetlenségnek az már más helyzet.

Nyilván egy cégvezető sem szeretné, ha a karácsonyi rendezvényt rossz szájízzel hagynák el a vendégek, de ez olykor nem is olyan kis kihívás.

Sok munkáltató az év végi, ünnepi időszakban megajándékozza dolgozóit, amire valójában számítanak is a munkatársak. Főleg akkor, ha ez már szokássá alakult. A céges ajándékok  pedig a kulcsai lehetnek a jó hangulatnak. Az átadásuk előtt a várakozás öröme, az ajándékozás után pedig az elégedettség jó érzése hatja át a levegőt.

Az egyik tipp tehát a céges karácsonyhoz, a megfelelő ajándékválasztás. Milyen lehetőségeink vannak? A meglepetesem.hu oldal sok-sok ötletet ad, érdemes elmélyülnünk a kínálatban.

Határt csupán az anyagi keret szabhat és ez a második tipp: fordítsunk elég pénzt a rendezvényre. Ne akarjuk nagyon olcsón megúszni, mert az érződni fog a hangulaton is. Azt pedig nem akarjuk. A pletyka, meg néhány vörös arcú kolléga és az általános negatív érzés nem használ a későbbi munkamorállnak sem.

Ha már rászántuk a megfelelő összeget, kiválasztottuk az örömet okozó ajándékot, jöhet a harmadik tipp: minden sikeres rendezvény mögött egy jó terv áll. Nem kell egyedül csodát tenni, hiszen mindig vannak szívesen nyüzsgő alkalmazottak, akiket mozgósítani lehet. Ők már a hangulatot is előkészítik, ahogy szervezkedni kezdenek, ezért vonjuk be őket bátran az ételválasztásba, az interaktív programok kitalálásába, a dekorációba és a helyszín kiválasztásába.

A negyedik tipp a meghívó. Lehet valami szórakoztató, meglepő, ami szintén mosolyt csal a megfáradt munkavállalók arcára.

Az ötödik tipp a költségek megugrása miatt komolyan megfontolandó, de a sikeréhez kétség sem fér. Vonjuk be a karácsonyi buliba az alkalmazottak családját is.

Sorolhatnánk még néhány ötletet azzal kapcsolatban, hogyan kell helyszínt választani, vagy milyen programokat érdemes az estre betervezni, de ezt most meghagyjuk a kreatív cégvezetőknek. Nehogy minden céges karácsonyi party egyforma legyen.