június 23, 2024
slusszkulcs javítás

Attól, mert még elromlott, nem biztos, hogy teljesen újra lesz szükséged, lehet elég lesz a slusszkulcs javítás is! Ne aggódj, egy jó szakember tudni fogja, hogy a slusszkulcsod menthető-e vagy sem!

Milyen előjelei vannak annak, hogy a slusszkulcs javításra szorul?

Kezdjük azzal, hogy egy kulcs javítása lehetséges akkor is, ha valami apróbb fizikai meghibásodás miatt nem működik és akkor is, ha valami mechanikát érintő probléma miatt vacakol. Közelgő meghibásodásra utalhat az, ha a kulcs már csak közelről vezérli a zárat, ha a LED ugyan felvillan a gombnyomást követően, de az ajtók nem nyílnak ki egyből. Ha már azt tapasztalod, hogy egy kulcs inkább csak nyit, vagy csak zár, akkor elképzelhető, hogy a mikrokapcsoló hibásodott meg. Ilyenkor mihamarabb fel kellene keresned egy szakembert, aki még azelőtt megjavítja a kulcsot, hogy az végképp használhatatlanná válna.

Ha figyelsz az intő jelekre és nem halogatod a szolgáltatás igénybevételét, akkor egyszerűen csak annyit kell tenned, hogy egy alkalmasabb időpontban begurulsz egy zárszerkezetekkel foglalkozó szakszervizbe, például hozzánk. Így a jövőben nem kerülsz majd kellemetlen szituációba és nem hagy cserben a kulcsod menet közben. Jó tanács, hogy mentőöv lehet ilyenkor egy pótkulcs, ezért javasoljuk, hogy mindig csináltass egyet. Ha az sem működne, akkor bizony nem a kulccsal van a hiba, hanem valószínűleg a vele összefüggésben lévő zárszerkezetben.

Amikor nem szükséges a javítás, de ajánlott a slusszkulcs felújítása

Van, hogy a slusszkulcs működésével kapcsolatban nincs semmi gyanús előjel és ezért nem ad semmi okot a javításra a slusszkulcs. Ettől függetlenül célszerű valamilyen védő intézkedés akkor is, ha csak viharvert, kopottas állapotú a slusszkulcsod. A slusszkulcsra szerelt plusz burkolat megoldást jelenthet erre. Ezzel nem csak a praktikumot, hanem az esztétikumot is szolgálod. Ha tehát a slusszkulcson található gombok apróbb kopás vagy sérülés nyomok láthatók, akkor érdemes vásárolni egy könnyen cserélhető műanyag kulcsház borítást, melynek köszönhetően kulcsod védheted a további erős fizikai behatásoktól. Sőt, a meglévő sérülések sem fognak tovább romlani, amelyek a kulcs épségét veszélyeztetnék. Ezt a borítást egyszerű szétszedni és az új kulcsházba könnyedén átszerelhető a régi kulcszár.

A slusszkulcs javításának formái az autókulcs másolással

Amennyiben minket választasz, nem csak a slusszkulcs javításban tudunk segíteni, hanem átfogóan megvizsgáljuk a meghibásodás okát és kezeljük is azt!

Nézzük, miben lehetünk segítségedre:

  • elem, akkumulátor átvizsgálása
  • chip vagy mikrokapcsoló cseréje
  • burkolat cseréje, javítása
  • gombok cseréje, javítása
  • szárak cseréje, javítása
  • újraprogramozás, tanítás
  • márka specifikus megoldások
  • típustól függő megoldások

Az ország bármely pontján válaszd Szabó Dénest, és a Villám autókulcsot: profin, költséghatékonyan, első osztályú céleszközök és alapanyagok alkalmazásával, lelkiismeretesen és gyorsan tudjuk orvosolni a problémát!