április 13, 2024
reptér

Utazásaink tervezésekor általában csak az utolsó percekben jut eszünkbe, hogy a repülőtérre történő kijutást is meg kellene oldani. Nem érdemes azonban halogatni ezt a teendőt, ráadásul egy reptéri parkolót akár online, néhány perc alatt is lefoglalhatunk. 

Ha szívesen kipróbálnád a reptéri parkolást, azonban nem vagy benne biztos, hogy pontosan hogy működik, tarts velünk, és bemutatjuk lépésről lépésre, mit kell tenned!

Így foglalj hatékonyan!

Nulladik lépésként először is ki kell választanunk a számunkra legszimpatikusabb parkolót. Akár közvetlenül a reptéren, akár annak közelében szeretnénk hagyni az autónkat, foglalásra lesz szükségünk, hogy igénybe tudjuk venni a szolgáltatást. 

A Budapest Reptér Parkoló oldalán online kalkulátort is találhatsz, amely segítségével egyszerűen, pár másodperc alatt ki tudjuk számolni a reptéri parkolás árait. Ehhez nem lesz másra szükségünk, mint az érkezésünk, illetve távozásunk napjára, valamint a parkolón belüli preferenciáink megadására. 

Ha a becsült összeget elfogadhatónak találjuk, nincs is más hátra, minthogy véglegesítsük foglalásunkat online, e-mailben vagy akár telefonon. Innentől kezdve pedig nincs más dolgunk, mint várni az utazásunk napját. 

Ezt tedd az indulás napján!

Érdemes már az indulás előtti napon megnézni a parkolóba vezető útvonalat, amiről pontos leírás és térkép található a legtöbb szolgáltató weboldalán. A parkolóba érkezve első dolgunk a beparkolás lesz, amely során általában az iroda előtt szükséges megállni. Ez azért is jó döntés, mert az utazás megkezdése előtt még át kell pakolnunk a csomagjainkat a transzferbuszba, amit erről a pontról tudunk a legkönnyebben megtenni. 

Ezt követően egy rövid adminisztráció veszi kezdetét, illetve leadhatjuk a kocsikulcsunkat is. Ha valamilyen okból kifolyólag inkább magunkkal vinnénk a kulcsunkat, annak sincs akadálya, mivel a legtöbb szolgáltató eltekint ettől 2 hétnél rövidebb időtartam esetén. 

Ha mindent sikerült elintéznünk, nincs más hátra, mint beülni a kényelmes transzferbuszba, ami egészen a terminálig repít majd bennünket, megkímélve minket a gyaloglástól vagy a csomagjaink cipelésétől.

Így jutsz vissza az autóhoz

Az autó lerakása, illetve a reptérre való kijutás tehát rendkívül egyszerű, és ez nincs másként a parkolóba történő visszajutásnál sem. A terminálra történő érkezést követően megérkezik majd értünk a transzferbusz, amely vissza fog minket szállítani a kiindulópontra, ahol újra birtokba vehetjük az autónkat. 

Honnan tudja a szolgáltató, hogy mikorra kell értünk érkeznie? A legtöbben azt kérik, hogy a csomagok felvételét követően, telefonon jelezzük azt, hogy készen állunk. Amíg pedig innen megközelítjük a találkozási pontot, a transzfer is időben oda fog érni. 

A reptéri parkolás igénybevétele ma már egyáltalán nem bonyolult vagy drága, így ha kényelmesen szeretnénk megközelíteni Ferihegyet, érdemes kipróbálni a szolgáltatást. A fenti lépések követésével pedig biztosak lehetünk abban, hogy nem fog minket meglepetés érni.