január 24, 2025
catering

A nyári partyk, céges rendezvények, irodai étkezések állandó szereplői a hidegtálak, amelyek megmentői lehetnek bármilyen évszakban és alkalommal a családi, baráti összejöveteleknek is.

Sokan rajonganak a vékonyra szeletelt, hidegen tálalt sültekért és grillezett húsokért, illetve a melléjük kínált változatos salátákért, amelyek nagyszerűen csillapíthatják az éhséget, és a komplett étkezés érzetét keltik. 

Jól jöhetnek olyankor, amikor a nagy forróságban semmi kedvünk a tűzhely vagy a grill mellé állni ebédet vagy vacsorát készíteni. De kiváló alternatívái lehetnek a különféle rendezvényeken a főtt ételeknek is. Ismerd meg a klasszikusok mellett a legújabb trendeket, és rendeld meg a legjobb partyételeket az olyan professzionális catering rendelést biztosító cégektől, mint amilyen az Ordit.hu!

Klasszikusok új köntösben

A hideg sülteket tartalmazó, salátával körített ételkompozíciók mindig is kedveltek voltak, sőt az első szendvics is vékonyra szeletelt sülthús maradékkal készült. A hidegtálak nagy előnye, hogy előre összeállíthatók, változatosan készíthetők, nem igényelnek felszolgálást, és akár állófogadások alkalmával is könnyen fogyaszthatók. 

Számtalan változatát ismerjük, a klasszikus kaszinótojás-sonkatekercs összeállításokon és majonézes salátákon túl is van élet, és akár szendvicsek, finger foodok is alkothatják. 

További izgalmas lehetőséget rejtenek az extra húsos hidegtálak, amelyek különböző húskészítményeket, sonkát, szalonnát, kolbászokat, terrineket, patékat, konfitokat és más kifinomult ínyencségeket tartalmaznak. Eredetileg a húsok tartósítására szánták a hűtés megjelenése előtt, ma leginkább különleges ízeik miatt készítik.

Egy elegáns alternatíva

A charcuterie board a húskészítmények elkészítésének kulináris művészete, a vacsorák kifinomult alternatívája, amely a sajtok és a borok mellett kínál tökéletes ízélményt. Elő-, de akár főételként is tálalható, szinte bármilyen rendezvényen megállja a helyét. 

A húsos hidegtálak összeállítása nem bonyolult, az egyes finomságok elkészítése azonban annál inkább idő- és alapanyagigényes. Éppen ezért a legjobb megoldás, ha profikra bízzuk, és catering keretében rendeljük meg.

A napjainkban trendinek számító charcuterie boardok, azaz hideg húsostálak a húskészítmények mellett gyakran különleges sajtokat, illetve ízben hozzájuk illő aszalt és friss gyümölcsöket, dióféléket, szószokat, sőt akár csokoládét, édes és sós kekszeket is tartalmazhatnak. Persze az extra összetevők csak kiegészítő jelleggel, az ízek fokozására kerülnek a tálra, a főszerep továbbra is a húsoké marad. 

Igazi kulináris élmény

A charcuterie tálak speciális nyári verziói a sokak által kedvelt különleges ízvilágú sárgadinnye és sonka párosítások, amelyek amallett, hogy ínycsiklandóak, még rendkívül egészségesek is. És előételként bevezethetnek más különleges főfogásokat. Finom borokkal párosítva mennyei csemegét jelenthetnek. 

Nyűgözd le vendégeidet változatos finomságokat felvonultató húsos hidegtálakkal!