június 23, 2024
polisztirol zsinorfonal

A prémium polisztirol zsinórfonal egy igazi kis csoda. Ha még nem próbáltad, javaslom, hogy sürgősen pótold be! 🙂 Hogy miért? Mert ez egy olyan fonal, ami nem csak nevében prémium. Ha ebből készítesz horgolt táskát, garantálom, hogy az alkotásod is prémium hatást kelt és azonnal beleszeretsz.

A prémium polisztirol zsinórfonal készítése és textúrája

A prémium polisztirol zsinórfonalnak 2 fő típusát különböztetjük meg, a töltöttet és a töltetlent. Előbbi hasonlít a standard pamut zsinórfonalra, csak könnyebb, utóbbi viszont annál izgalmasabb. Úgynevezett körkötős technikával készítik, ami azt jelenti, hogy vékony polisztirol mikroszálak ezreit fűzik egymásba. Ez önmagában ad egy nagyon szép textúrát az anyagnak.

A standard zsinórfonallal ellentétben ez a fonal mag nélküli. Joggal kérdezheted, hogy akkor ez most szalagfonal? A válasz egy határozott nem. Mivel töltetlen, természetesen nem hengeres a formája, viszont nem is teljesen lapos, van vastagsága.

A titkos összetevő

A laposabb forma eleve ad egy különleges megjelenést a PS zsinórfonalból készült táskáknak és tárolóknak, de a kegyelemdöfést mégis egy titkos összetevő viszi be, ez pedig: a ragyogás. Igen, ezen a fonalon megcsillan a napfény és diszkrét fényt, ragyogást kölcsönöz az alkotásodnak. (Tipp: elegáns, alkalmi táskákhoz ez a fonal épp ezért telitalálat.)

A prémium polisztirol zsinórfonal előnyei

Ritka az olyan termék, ami ötvözi a praktikumot az eleganciával, de a polisztirol zsinórfonallal ebben is szerencséd lesz. Az anyag összetételének köszönhetően ugyanis:

  • nehezen koszolódik,
  • ha pedig mégis, nagyon könnyen tisztítható,
  • jelentősen könnyebb, mint a pamut zsinórfonal. Ez az előny még inkább felértékelődik, ha nagy méretű táskát horgolsz. Ugye nem mindegy, mekkora súlyt cipelsz magaddal?
  • nem bolyhosodik, így nagyon sokáig veled ragyoghat,
  • szinte “viszi” a horgolótűt, nagyon könnyen csúszik rajta. Különösen kézfájósoknak jelenthet ez megkönnyebbülést, öröm vele horgolni.

Fentiek alapján talán megértesz, miért vagyok beleszeretve ebbe a fonal típusba. Ha még nem próbáltad javaslom, hogy adj egy esélyt magadnak és teszteld le, mit tudsz kihozni egy ilyen prémium fonalból. Meglátod, az eredmény tetszeni fog. 😉

Tipp: jó minőségű, prémium polisztirol zsinórfonalat itt tudsz vásárolni: magicyarn.hu