június 23, 2024
gyerekszoba

Otthonunk kicsiny lakói számára a gyerekszoba egy külön világ. Itt álmodják meg nagy tetteiket, töltik játékkal és tanulással az időt. Éppen ezért a legtöbb szülő nagy gondot fordít a helyiség berendezésére. 

A kényelmes fekvőhelytől kezdve egészen a játékok elpakolásához használt praktikus tárolók beszerzéséig mindent aprólékos tervezés előz meg. A szülők döntésének megkönnyítéséhez a mömax kínálatában a teljes gyerekszoba berendezéséhez szükséges eszközök megtalálhatóak. A kiváló minőségű bútorok évekig kiszolgálják a gyerkőcök változó igényeit. Mivel a gyerekszoba többféle funkciót láthat el, így néhány szempontot mindenképpen figyelembe kell vennünk a berendezéséhez. Ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba cikkünkben.

Legfontosabb a biztonság

Csecsemőkortól óvjuk és védjük gyermekünket. Életterük kialakításánál elsődleges, hogy biztonságot nyújtson számukra. A szeretet és gondoskodás mellett a megfelelően kialakított berendezéssel is ezt támogatjuk. A bútoroknak nemcsak esztétikusnak kell lenniük, hanem lekerekített élekkel vagy sarokvédővel ellátottnak is. 

A gyerekszobák többségében többfiókos komódokkal találkozhatunk, melyek a ruhák, játékok tárolására kiválóan alkalmasak, azonban kisebb gyerkőcök lakhelyén kizárólag fiókzáró rendszerrel kiegészítve alkalmazzuk. Felnőttként eszünkbe sem jutnak azok az ötletek, melyek a kicsik fejéből kipattannak. A kíváncsiság veszélyes helyzetekbe sodorhatja őket, így elképzelhető, hogy a kihúzott fiókokat lépcsőfokokként használva jutnak el a szekrény tetejére, rosszabb esetben rögzítés nélkül rájuk borulhat a bútordarab.

Praktikus tárolók

A tárolás szintén kiemelkedő szerepet kap a gyerekszoba berendezésénél, hiszen a számtalan könyv, plüss, építőkocka és még ki tudja milyen játék elhelyezése rendkívül nehéz feladat. Lehetőleg olyan megoldást kell találnunk, mely a gyerkőcök számára is könnyen elérhető távolságba helyezi a játékokat, mindezt biztonságos formában.

A plüssök tárolására kiválóan alkalmas a plafonról lelógó lyukacsos tároló, mely egyben feldobja a szoba hangulatát és átlátható. Az apróbb eszközöket nagy méretű, műanyag fedeles tárolóládákba rakjuk, melyek az ágy alatt vagy a szekrény aljában is elférnek. 

Többszemélyes gyerekszoba

Olyan családoknak is találunk a boltok kínálatában kedvező megoldást, akiknél kevés a szobaszám, így a gyerekek többen laknak egy helyiségben. Praktikus emeletes ágyak közül válogathatunk, melyek egy-két, sőt három gyermek kényelmes alvását is biztosíthatják. 

Amikor a gyerkőcök különköltöznek, egyes modellek szétszedhetőek, így továbbvihetőek a másik szobába. Kis alapterületű szobákban is érdemes a nagyobb gyerekeknek galériaágyat választani, melynek előnye, hogy amíg néhány lépcsőn a felső szinten kap helyet a fekhely, addig alul mini gardrób, íróasztal polcokkal és tárolókkal található. Így teljes mértékig kiszolgálja a gyerkőc igényeit.