Nyugalom és luxus a nappaliban

0
269
szürke kanapé

A lakberendezés jól bevált módszereit használva olyan hangulatot teremthetünk otthonunkban, amivel csak a legelegánsabb otthonok rendelkeznek. A nappali minden lakásban az egyik fő színtér, ahol szabadidőnk nagy részét töltjük és ahova a vendégeinket is beengedjük. Itt kell leginkább megvalósítani azt a designt, amire vágyunk.

Van egy szín, amit sokan unalmasnak gondolnak, pedig valójában sokoldalúságában legalább annyira élen jár, mint a fehér vagy a bézs. Olyan nyugalmat és luxust áraszt, ami nagyon sokat hozzátesz a lakás nívójához. Ez a szürke. Persze jól kell használni.

Az egyik módja a szürke szín alkalmazásának, ha az ülőbútort ebben a színben választjuk ki. A szürke kanapék szinte minden nappaliba jól illeszkednek. Divatosak, szépek és akárhogy is nézzük, időtlenek. A szürkének sokféle árnyalata van, a választék ezáltal hatalmas. Népszerű, mert a legtöbb színnel jól mutat, jól párosítva viszont kifejezett eleganciát sugall. Képzeljünk csak el egy szürke szófát fehér falakkal, fekete bútorokkal. De nagyon jól mutat majd a zöld, sárga, kék kiegészítőkkel kombinálva.

Amennyiben kis méretű a nappali, érdemes világosabb szürke árnyalatot választani, hogy ne uralja a kelleténél nagyobb mértékben a teret a kanapé. A sarokgarnitúra szürke színe akkor érvényesül majd a legjobban, ha az ülőgarnitúra formája, kialakítása jól alkalmazkodik a nappali méretéhez.

A skandináv lakberendezők azért használják gyakorta a szürkét, mert ez a szín a stabilitás érzetét kelti. A színterápia pedig szorongás enyhítő hatásáról vélekedik. A nappali, mint a vendégfogadás színtere, kitűnően befogadja a szürkét. Egy minimalista design kíséretében friss és tiszta benyomást kelt.

Használjuk tehát a szürkét otthonunkban, válasszunk a nappaliba egy minőségi szürke kanapét. Az ülőbútorok nagy előnye, hogy tökéletesen ötvöződhet bennük az érdekes design a funkcionalitással és a minőséggel. Ezáltal kényelmes teret alkot és tökéletes színteret kapunk a test és a lélek feltöltődésére.