június 23, 2024

A mediterrán stílusú otthonok varázslatos hangulatát nem csak a napsütés, a vibráló színek és a kényelmes bútorok adják, hanem a gyönyörű ablakok is. De vajon melyik típus illik leginkább a te ízlésedhez és a házad stílusához? Fa, műanyag vagy fém? Segítünk a választásban, hogy megtaláld a tökéletes ablakokat mediterrán stílusú otthonodba!

Toszkán hangulat 

Képzeld el magad egy toszkán domboldalon, rusztikus házban, meleg színek és textúrák ölelésében. Talpad alatt napsütötte, meleg terrakotta gres padlólap. Ehhez a stílushoz a fa ablakok adják a legigazibb mediterrán hangulatot. Természetes megjelenésükkel, hagyományos stílusukkal tökéletesen illeszkednek a toszkán vidéki hangulathoz. Idővel patinássá válnak, ami még egyedibbé és varázslatosabbá teszi őket. Ha spórolni szeretnél, a műanyag ablakok is jó választást jelenthetnek, és a mai modern technológiáknak köszönhetően akár fa erezetű mintával is kaphatók, így tökéletesen illeszkednek a toszkán stílushoz. A könnyű tisztíthatóság és karbantarthatóság pedig további előnyökkel jár. 

 

Spanyol hacienda stílus 

Ebben a stílusban a tégla, a mészkő, a spanyol cseréptető és a mediterrán színek dominálnak. a fém ablakok széles szín- és stílusválasztéka tökéletes lehet. Válassz klasszikus, kovácsoltvas stílusú fém ablakokat íves kivitelben, amelyek tökéletesen harmonizálnak a spanyol hacienda stílussal, és gyönyörűen kiegészíthetők kovácsoltvas bútorokkal és növénytartókkal. A pálmák és élénk színű szőnyegek, függönyök teszik teljessé a spanyol hangulatot.  

 

A modern mediterrán 

A modern mediterrán stílust a letisztultság, az egyszerűség és a minimalizmus jellemzi. A műanyag ablakok modern megjelenésük és praktikumuk miatt ideálisak ehhez a stílushoz. Könnyen karbantarthatók, és széles színválasztékban kaphatók, így tökéletesen illeszkednek a modern mediterrán otthonok színvilágához. A fém ablakok is remekül mutatnak, ha szereted a tiszta vonalakat és a modern designt. Ha nagyméretű tolóablakokat választasz, a beltérben is élvezheted a gyönyörű, kövezett teraszról beáramló fényt, ha pedig a kül és beltérre is hasonló követ választasz, olyan lesz, mintha a két tér egybekapcsolódna. Igazán különleges látvány, és erősíti a természet közelségének érzését, hiszen a kinti oázis szépségét bentről is csodálhatod.  

 

A döntés nem mindig egyszerű. Éppen ezért érdemes lehet felkeresned egy olyan helyet, ahol igazán nagy a választék, mint például a Merkbau Nyílászáró Kereskedés Kecskemét. Itt nem csak megtekintheted az egyes modelleket, de a szakértők több éves tapasztalataik alapján segíthetnek megtalálni a számodra tökéletes mediterrán ablakot.