július 20, 2024
Mi mindent vigyünk magunkkal horgászathoz

A horgászat több mint hobbi vagy egyszerű időtöltés, sőt, sokak számára igazi menekülés a mindennapi stressz és rohanás elől, lehetőség a természet közelségében való pihenésre és csendes, vízparti élményszerzésre. De nemcsak a vízre kell összpontosítani, hanem a szárazföldre is, hogy mit viszünk magunkkal.

A Fishinda webáruház székek, ágyak, sátrak és egyéb horgász felszerelések terén is széles választékot nyújt kezdő és haladó horgászoknak egyaránt. Az online rendelés lehetősége mellett pedig akár már okostelefonos applikáción keresztül is van lehetőség az edukálásra.

Horgászat – a fő “játékidő” nem a kapásokból áll!

Fontos megérteni, hogy horgászként a legtöbb időnk nem egy hallal történő csatározással megy el. Kivéve akkor, ha kicsónakázunk a tenger közepére, találkozunk egy marlinnal, és eljátsszuk az öreg halászt – Hemingway után szabadon. Alapvetően azonban az időnk legnagyobb részében a parton üldögélünk.

A horgászat igazi varázsa egy kicsit ebben is rejlik. A természet közelségében, a vízpart nyugalmában. Ebben az időszakban elmerülhetünk a környező táj szépségében, hallgathatjuk a madarak énekét, megfigyelhetjük az élővilágot. Olyan élményt jelent, ahol szinte eggyé válunk a természettel, békét és nyugalmat kapunk – és feltöltődünk, relaxálunk.

Székek, ágyak, sátrak, és amire csak szükség lesz

Mivel az időnk nagy részét ezeken töltjük, ezért a székek, ágyak, a megfelelő háttér nagyon fontos. Az állványok, a tartók, az esőkabát, a kesztyűk és a sapka, vagy épp a különböző fényforrások, mint például a fej- vagy zseblámpa, egyaránt nélkülözhetetlen, vagy legalábbis nagyon hasznos kiegészítők lehetnek.

Alapvető, sőt, talán a legalapvetőbb emberi szükséglet természetesen még az élelem és ital, ezeket se felejtsük el. Nem valószínű, hogy a közelben lesz egy gyorsétterem, és nem is arra a hangulatra vágyunk. Maradjunk hidratáltak, igyunk sok vizet, vigyünk szendvicset, élvezzük a csendet. Egy kis snack, nassolás sem árt, de akár gyümölcsre is cserélhetjük a chipset. Vagy épp a férfiak kedvenc itala – amit aligha kell bemutatni.

Arra is gondolni kell, hogy milyen idő lesz, és mindig legyen B-tervünk. Ne felejtsük el továbbá a megfelelő öltözéket sem, ami alkalmas lehet a változó időjáráshoz. Melegben és hidegben, napsütésben és sötétben egyaránt készen kell állni a pecázásra. A halak biztosan nem fogják zavartatni magukat.

Egyéb horgász eszközök és felszerelések

Ha már kényelmesen elhelyezkedtünk a vízparton, szükségünk lesz persze az alapvető horgászfelszerelésekre és egyéb, extra kiegészítőkre is. Ilyenek a horgászbotok, az etetőanyagok és akár a műcsalik is. De vigyünk magunkkal mérleget, hálót is.

Minden tényezőt összevetve láthatjuk, hogy a horgászat több mint egyszerű pecázás. Ahhoz azonban, hogy valóban élvezhessük, és sikeresek legyünk, mindig felkészülten kell megérkezni a part mellé.