április 13, 2024
vászonkép

Az otthonod falai remek felületként szolgálnak az önkifejezésre. Olyanok, mint egy érintetlen festővászon, amelyre akármit is helyezel fel, garantáltan feldobják majd a helyiség hangulatát. Ezért sem hagyhatod kiaknázatlanul őket. 

A mai cikkünkben mutatunk néhány olyan extravagáns megoldást, amelyet te is könnyedén megvalósíthatsz. Tarts velünk, hogy érdekes ötletekkel gazdagodj!

Fotófal vászonképekből

A legkézenfekvőbb megoldás arra, hogy egyszerűen, ám minél kifejezőbben oldd meg a dekorálást, ha fotófalat készítesz, amelyhez remek ötleteket találhatsz a Vászonkép Szalon vászonkép ötletek menüpontja alatt. 

Ez a megoldás szinte minden stílusú otthonban jól mutat, csupán a rendelkezésre álló szabad tér és falfelület teherbírása befolyásolhatja a képek méretét, elrendezését és mennyiségét. Hogy ezek milyen stílusúak lesznek, azt csakis te döntöd el. 

Idén is kifejezetten menők például a természetet ábrázoló vászonképek, mivel a természet közelsége megnyugtat, ellazít, békét és nyugalmat sugároz, amelyre nagy szükség van a mindennapok során tapasztalható őrületben. 

Ha nem szeretnél fúrni

Ha nem akarsz vagy nem lehet fúrni, akkor a megrendelt vászonképeket elhelyezheted akár a már meglévő fa polcokra is, amelyek a természetes textúrájának és erezetének köszönhetően bármely helyiségben jól mutatnak, és meleg, hívogató hangulatot árasztanak.

Növényfal

Egy növényfal az otthonod bármely sarkában remekül mutat, és óriási előnye, hogy kis felületen sok növényt sűrít egybe. Így nem fog fejtörést okozni az, ha nincsen elegendő helyed, de nem szeretnél lejjebb adni a szobanövények számából.

A praktikusságán túl pedig még szemet gyönyörködtető látványt nyújt, ráadásul a levegőt is nagymértékben tisztítja, és hozzájárul a bőr mikrobiótája – a bőrben élő baktériumok összességének – egyensúlyi állapotának fennmaradásához.

Makramé fali dekorációk

Az egyszerű csomózott ékszerek, a gyöngyökkel kombinált bonyolultabb darabok, a makramé függők és a virágtartók manapság legalább olyan trendinek számítanak, mint amilyenek a 70-es években voltak. 

Szerencsére ezt a különféle csomókból álló technikát egyáltalán nem nehéz elsajátítani, elég hozzá néhány méter paracord, szatén vagy bármilyen egyéb zsinór, illetve jó, ha van még biztosítótű is. 

Bár azt mindenképpen meg kell említeni, hogy eléggé időigényes, de véleményünk szerint mindez abszolút megéri, mivel ezek a természetes anyagok felhasználásával készült darabok csodás, naturális hangulatot keltenek majd a lakásban.

Végül pedig a tükrök

A tükör nem csupán egy praktikus használati tárgy, hanem a helyiség megnagyobbítására is képes. Érdemes lehet tehát a kisebb szabályos darabokból tükörfalat készíteni, amely a valódi luxusotthon hatását kelti majd. Különösen a kisebb otthonokba javasoljuk, ahová viszonylag kevés természetes fény jut be.