július 20, 2024
Hogyan válasszunk vezeték nélküli fülhallgatót

Egy minőségi vezeték nélküli füles napjainkban már nélkülözhetetlen kelléknek bizonyul a mindennapok során. Segítség, ha diszkréten szeretnénk telefonálni, ha nem szeretnénk lemaradni a másik mondanivalójáról, de utazás közben akár filmnézéshez vagy zenehallgatáshoz is hasznos.

Ez csak néhány helyzet, amely során kifejezetten hasznosnak bizonyul a Bluetooth fülhallgató. 

Milyen szempontból lehet előnyösebb, mint egy fejhallgató?

A fejhallgatókhoz képest az Alphafüles webáruház vezeték nélküli fülhallgató kínálatában található modellek jóval kisebb méretűek, ezért könnyedén magunkkal tudjuk vinni gyakorlatilag bárhová akár a zsebünkben is, és mindig magunknál tarthatjuk. Ez pedig azt fogja jelenteni számunkra, hogy akármikor a rendelkezésünkre állhat, amikor éppen szükségünk van rá.

A tok, amiben magunknál tartjuk, egyben hordozható töltőként is szolgál, így ha lemerül a füles, a tokba visszahelyezve később újra tudjuk majd használni.

Régebben a vezeték nélküli fülhallgatók nem értek fel a fejhallgatókhoz a hangzás tekintetében, de ez ma már egyáltalán nem igaz, ezért még emiatt sem szükséges a fejhallgatók mellett döntenünk. Legfeljebb akkor van létjogosultsága az utóbbinak, ha nem szívesen viseljük a fülbe beledugva a fülest.

Miért váltak ennyire elterjedté a vezeték nélküli modellek?

Alapvetően a mobiltelefonok fejlődéséhez köthető a dolog, hiszen ezekhez kezdetben jártak a vezetékes fülhallgatók, ám azért, mert különleges csatlakozójuk volt, amely akár telefonmodellek szerint is különbözhetett egymástól, ezért állandóan nehézséget okozott a pótlásuk, ha valamilyen probléma adódott velük. 

Egy átmeneti időszakban a jack dugók voltak azok, amelyekkel igyekeztek megoldani a problémát, majd egyre inkább elterjedté váltak a vezeték nélküli fülhallgatók.

Mivel a vásárlók egyre gyakrabban döntöttek emellett a megoldás mellett, ezért a gyártók is változtattak, és mára gyakorlatilag majdnem minden készülékről hiányzik a vezetékes csatlakozási lehetőség.

Hogyan válasszunk számunkra ideális modellt?

Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy leginkább a mi tevékenységeink lesznek a kérdésesek, amikor vezeték nélküli fülhallgatót szeretnénk választani. Hogy mit is jelent ez pontosan? Azt, hogyha a jó hangzás alapvető, akkor inkább azt a szempontot érdemes érvényesíteni, hogy hol és mikor fogjuk legtöbbször használni a fülesünket.

Sportoláshoz például remek ötlet olyan modellt választani, amelyik vízálló, így a szemerkélő eső vagy az izzadságcseppek sem tesznek kárt majd benne. Amennyiben felmerül az igény például üzleti célú alkalmazásra, akkor az aktív zajszűrés lesz az a paraméter, amelyet leginkább értékelni fogunk.

Játékhoz döntsünk kifejezetten gamereknek szánt modellek mellett, ugyanis ezeknél sokkal lassabb lesz a késleltetés, valamint akár a térhangzás is sokkal jobb lehet.