július 20, 2024
otthon

A gardróbszekrény nem véletlenül tett szert ekkora népszerűségre manapság az emberek körében: tökéletesen takarékoskodik a hellyel, mindeközben pedig gyönyörű egésszé varázsolja a szobát. 

Ahhoz viszont, hogy a választott bútor számodra is praktikus legyen, nem árt néhány dolgot figyelembe venni. A mai cikkünkben ezekkel a tényezőkkel ismertetünk meg részletesebben, amelyhez az olvasóit az otthonteremtésben és otthonszépítésben segíteni kívánó Otthonok & Megoldások stílus rovatának egyik írása lesz a segítségünkre. 

Kulcsfontosságú a tervezés

Hogy könnyebben el tudd dönteni, milyen típusú tárolóegységet érdemes beszerezned, az első és legfontosabb dolgod, hogy pontosan leméred a rendelkezésre álló teret. Ez alapján pedig keress egy olyan magas szekrényt, amely egészen a plafonig ér!

Hogy miért? Ezzel rengeteg extra tárolóhelyhez jutsz. A felső polcokra mehetnek például a szezonális ruhák vagy a bőröndök, míg alul tárolhatod azokat a dolgaidat, amelyeket minden nap viselsz és használsz. 

Ne csak a szélességre és a magasságra fókuszálj!

A gardróbszekrény választása során a mélység is egy kulcsfontosságú tényező, mivel a vállfákon elhelyezett ruhák minimum 60 centiméteres mélységet igényelnek. Persze akkor sincsen baj, ha egy ilyen mélységű bútorzat nem fér el nálad, mivel olyan modellek is vannak, amelyeknél a ruhatartó rúd a szekrény hátoldalára van szerelve. Sőt, a jobb áttekinthetőség érdekében egyes típusok esetében ezek ki is húzhatók.

Gondold át a ruhatárad összetételét!

A választott gardróbszekrény csak úgy lesz igazán praktikus számodra, hogy ha a ruhatárad összetételét is figyelembe veszed a vásárlás során. 

Sok nyári ruhád van? Akkor mindenképpen szükség lesz akasztós részre. Ha pedig inkább a szoknyák és a nadrágok viselését preferálod, akkor nem hiányozhatnak a polcok. 

Ne felejts el a cipőkre, illetve a fehérneműkre és a zoknikra is gondolni!

A gardróbszekrény választásnál ne kövesd el te is azt az általános hibát, hogy csak a nadrágokra, a blúzokra és a kabátokra koncentrálsz! Gondolj a cipőkre, a fehérneműkre és a zoknikra is, amelyeknek ha nem jut elég hely, az a későbbiekben problémás lehet!

Az utóbbi kettő tárolására mindenképpen több fiókra lesz majd szükség, míg a cipők számára a szekrény alsó része lesz az ideális hely. 

Vállfából szerezz be minél többet!

Amennyiben nem szeretnéd, hogy a ruháid megnyúljanak vagy gyűrődjenek, érdemes minél több vállfát beszerezned a gardróbszekrénybe. A hagyományos változatára felakaszthatod a nyári ruhákat, míg a nadrágokhoz és a szoknyákhoz speciális akasztókra lesz szükség. 

Bízunk abban, hogy a tippjeink megfogadásával sikerül majd rátalálni az ideális gardróbszekrényre, amely még hosszú éveken keresztül ott áll majd a hálószobádban.