július 20, 2024
Hipoallergén állateledelek

A kisállatok iránt érzett szeretetünk és hálánk kifejezése a megfelelő táplálásban kezdődik. Ez különösen igaz azon cicusok és kutyusok esetében, akiknek speciális eledelre van szükségük ahhoz, hogy sokáig boldogak és egészségesek tudjanak maradni. Ilyen az állateledel bolt polcain található hipoallergén táp is.

Nem ízlik neki, amit „főztél”? Nem mindig finnyásság áll a háttérben!

Etetés idő – a nap egyik legizgalmasabb szakasza, amikor a szemek végre felcsillannak, és vad dorombolásba vagy épp farokcsóválásba kezd a kedvencünk. És mint tudjuk, boldogan felfalják, amit eléjük teszünk, legalábbis már aki? A kutyák például ritkán fordítják el a fejüket, kivéve, ha nagyon válogatós jószággal van dolgunk. Ha arra leszünk figyelmesek, hogy kedvencünk a kelleténél többet vakarózik, korpásodik, száraz a bőre, hullik a bundája, gyakran gyomor-és bélrendszeri problémák gyötrik (hányás, hasmenés, puffadás), vagy étvágytalanság üti fel a fejét, akkor sajnos lehet, hogy valamilyen ételallergia húzódik meg a háttérben.

A választ kisállatunk problémájára a kötelező állatorvosi vizit mellett az állateledel bolt polcain megtalálható hipoallergén tápok jelenthetik. Ezek olyan teljes értékű eledelek, amelyek egészséges és tápláló összetevőkből készülnek, és olyan egyedi állati fehérjéket tartalmaznak, amelyek segítenek kiküszöbölni – vagy legalábbis minimálisra csökkenteni – az allergiás tünetek kialakulásának kockázatát. Egyes prémium eledelek általában egyéb speciális extra összetevőket, például vitaminokat, ásványi anyagokat, omega 3 zsírsavakat stb. is rejtenek, attól függően, hogy mire van igénye kedvencünknek. A Zooplanet kínálatában is fellelhető Brit Care-nek például hatalmas választéka van a hipoallergén tápokból: vannak nagytestű, kistestű állatoknak és kölyköknek való tápok, de érzékeny gyomrú, szőrhullásban szenvedő egyedeknek készült eleségek is. Emellett még olyan specifikus fajták számára is kifejlesztettek tápokat, mint a yorkshire terrier.

Állateledel bolt házhozszállítással – mitől ilyen ígéretes?

A száraztápok nagy előnye, hogy az alacsony nedvességtartalmuk miatt egész sokáig elállnak, így érdemes lehet nagyobb kiszerelést bespájzolni. A Zooplanet állateledel bolt webáruházában például 10, 12, de akár 25 kg-os csomagolások is megtalálhatók, amelyek egyrészt sokkal gazdaságosabbak, másrészt pedig a gazdik is jól járnak vele, hiszen elkerülhetik a gyakori boltlátogatásokat is, ha elfogyna az eleség. Ráadásul a Zooplanet-nél még cipekednünk sem kell, mivel a házhozszállítási szolgáltatásuk segítségével a termék egyenesen az otthonunk kényelmébe érkezik. Érdemes figyelni az ingyenes szállítást is, hiszen elég gyakran van náluk ilyen lehetőség is.

Az online vásárlással tehát rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg maguknak a fizikai boltokkal ellentétben, hisz nem kell végigvárnunk a kígyózó sorokat, vagy keresgélnünk a polcok között. Egyszerűen csak átböngészed egy kávé mellett a webáruház kínálatát, ráböksz a megfelelő termékre, és néhány kattintással leadod a rendelésedet. Ha elakadtál volna a bőség zavarában, akkor jó, ha tudod, hogy a Zooplanet például nem csak egy szimpla állateledel bolt, ahonnan rendelni tudsz, de az ott dolgozó kollégák készségesen állnak a rendelkezésre, és a chaten is azonnal kérdezni tudsz!