június 23, 2024
loknis haj

Akinek egyenes haja van, az hullámosat, akinek hullámos, az pedig egyenest szeretne varázsolni belőle sok esetben. Az első verzió sokaknak túl nehézkesnek tűnik, ezért bele sem vágnak inkább, hiszen úgysem tartanak sokáig a hajsütővel megalkotott hullámok, és akkor még nem is beszéltünk a hőkárosodásról. Szerencsére van megoldás a hajgöndörítésre!

Nem ördögtől való, de ha túl sokszor formázunk hő segítségével, a hajunk látja kárát, így érdemes megfontolni hő nélküli hajgöndörítést is. Az alábbi módszerek kímélőek, de tartós hullámokat eredményezhetnek, mindössze csak türelemre és gyakorlásra, valamint pár kiegészítőre van szükségünk.

A hajunkat középen elválasztva enyhén nedvesítsük be azt, majd fésüljük ki. A fejünk tetején, középen helyezzünk el egy kendőt, és a videóban látható módon fonjuk fel rá a két tincsre osztott hajkoronánkat. Mivel így fog megszáradni a hajunk, és ez sok időt vehet igénybe, érdemes este lefekvés előtt elvégezni a műveletet. Ébredés után bontsuk ki a tincseket, fésüljük át enyhén és fújjunk rá hajolajat. Kendő hiányában akár egy leggings vagy hosszú zokni is megteszi, persze tiszta, mosott állapotban.

Ha ez túl bonyolultnak tűnik, akkor a hajpántos megoldást javasoljuk, amit szintén a fenti videó készítője mutat be. Ehhez nem kell benedvesítenünk a hajunkat, elég, ha felhelyezzük a fejünk közepére a hajpántot, hátul középen elválasztjuk a frizuránkat és a videóban látott módon feltekerjük. Ugyancsak lefeküdhetünk így aludni, hogy rögzüljenek a loknik, az ilyen módszerrel elvégzett hajgöndörítés hasonlóan sikeres lesz, mint a fenti, zoknis megoldás.

Nem akarunk várni egy éjszakát a tökéletes eredményért? Sebaj! Ehhez a hajgöndörítési trükkhöz ismét nedves hajkoronára lesz szükség, de gyorsabban működik, mint a fent említettek. Válasszuk szét a frizuránkat vastagabb tincsekre és tekerjük fel azokat nagy átmérőjű hajcsavarókra, majd egy-egy csattal rögzítsük a készülő loknikat. Ha kész, fújjunk mindre hajlakkot, és pár órán át hagyjuk így. Az idő leteltével egyenként, óvatosan távolítsuk el a csatokat és csavarókat, majd egy nagy kefével óvatosan fésüljük ki – készek is a lágy hullámok.

Így tehát nem a hőn hanem az időn és a kreativitáson múlik az egészséges, mégis tartós hajgöndörítés.

További hasonló tartalmakért látogass el a Coloré oldalára!