június 23, 2024
fűtés klímával

A magyar köztudatban egyelőre még nem igazán van jelen az a tény, hogy a légkondicionáló készülékekkel nem csak hűteni, de fűteni is lehet otthonunkat, ráadásul gazdaságos módon. Amint azt az utóbbi időkben tapasztalhatjuk, a gázzal történő fűtés egyre bizonytalanabb hazánkban is, így sokan keresnek alternatív megoldásokat. A klíma Debrecen és más települések lakói számára is remek opciót jelent a klasszikus fűtőrendszerekkel szemben.

Alternatív megoldás

A klímatulajdonosok közül sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy készülékük mire is képes valójában, míg mások noha tudják, hogy a fűtést is meg lehet oldani a klímával, de szkeptikusak ezzel szemben, elsősorban az anyagikra hivatkozva. Érdemes ennek kapcsán tiszta vizet önteni a pohárba és górcső alá venni, hogy miért is éri meg klímával fűteni.

A fűtésre alkalmas klímák hőszivattyús elven működnek, ami négyszer-ötször jobb hatásfokot biztosít, mint például egy olajradiátor. A klímaberendezés tulajdonképpen egy levegő-levegő hőszivattyú, ami hűtési üzemmódban a benti levegőt lehűti, fűtési üzemmódban pedig felfűti egy speciális hűtőközeg segítségével. A klímával történő fűtés során az elektromos áram csupán a rendszer működését biztosítja, nem pedig közvetlenül a hő előállításáért felelős. Ennek fényében, a számok nyelvén szólva, akár egy modernebb gázfűtéshez képest is 10-15%-os megtakarítást érhetünk el. Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy a hazai áramszolgáltatók kedvezményes tarifákat is biztosítanak. Az úgynevezett H tarifa az országban bárhol elérhető, míg a GEO tarifa az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatónál áll rendelkezésünkre, így a klíma Debrecen, vagy más városok, települések lakói számára is olcsóbb lehet, akár 30%-ot is spórolhatunk a villamosenergia árából.

A költséghatékony működés leginkább az átmeneti időszakokban, azaz tavasszal és ősszel érhető tetten.

További előnyök

A klímával történő fűtés, mint láthattuk tehát, remek opciót jelent a klasszikus fűtőrendszerekkel szemben. Mindazonáltal további előnyöket is feljegyezhetünk a légkondicionáló javára. Először is jóval környezetkímélőbb megoldásról beszélünk, mint például a fával, vagy földgázzal történő fűtés esetében.

A klíma Debrecen, vagy más városok lakói számára az egyre drágább gázfűtéssel szemben nyújt alternatív megoldást, ahol például a kazánnal, kályhával való fűtés nem is lehet opció.

Kézenfekvő előnye a klímának, hogy egy készülékkel meg tudjuk oldani a fűtést és a hűtést is, tehát lényegében egész évben olyan hőmérsékletet állíthatunk be, ami számunkra megfelelő.

A modern berendezéseket már távolról, mobiltelefonon keresztül is bekapcsolhatja, irányíthatja. Ez azt jelenti, hogy mire a munkahelyéről hazaér, addigra kellemes környezet várja Önt. Mindemellett a beltéri egységek akár pár perc alatt is a szükséges hőmérsékletre fűtik a lakást.

Az sem mellékes szempont, hogy a klíma helytakarékos, nincs szükség nagy fűtőtestekre, kazánra, vagy kályhára.

Ha Ön is szeretne klímával való fűtésre váltani, nyáron pedig kellemes, hűs légkört teremteni, vagy egyszerűen csak szeretné magát bebiztosítani a jelenlegi bizonytalan helyzetben, akkor javasoljuk Önnek, hogy válassza a World Klíma Debrecen termékeit és szolgáltatásait.

A World Klíma Debrecen kínálatában kiváló minőségű termékeket találhat, illetve egy profi csapatot, akik segítségére bármikor számíthat a tanácsadástól kezdve a beszerelésen át a karbantartásig.