április 13, 2024
konyveles budapest

Ahhoz, hogy a cégünk megfelelően és nem utolsósorban törvényesen tudjon működni, az egyik legfontosabb feladat a könyvelés naprakész elvégzése. Azaz a kimenő és beérkező számlák, bizonylatok és egyéb tranzakciók rögzítése az aktuálisan érvényben lévő számviteli szabályok szerint.

A precíz, szakszerű könyvelés Budapest városában működő cégeknek is elérhető, így nem kell tartanunk attól, hogy végtelennek tűnő ideig kell keresnünk azt a munkavállalót, aki megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik.

Nézzük, miért nem bízhatjuk a céges könyvelésünket akárkire!

Eleshetünk a kedvező lehetőségektől

Az adórendszerről tudunk kell, hogy nagyon bonyolult és folyamatosan változik, ugyanakkor adott feltételek megléte esetén bizonyos kedvezményeket is biztosít az adózóknak. Ez lehet egy adótételre vonatkozó teljes adómentesség vagy valamilyen speciális adókedvezmény, amit a cégek igénybe tudnak venni annak érdekében, hogy csökkentsék az adóterheiket.

Ahhoz azonban, hogy kihasználhassuk az ezekben a lehetőségekben rejlő pénzügyi előnyöket, mindenekelőtt tudnunk kell róluk. Könnyen előfordulhat azonban, hogy az alkalmazásunkban álló könyvelő nem rendelkezik megfelelő rálátással az adórendszer nyújtotta kedvezményekre, és így elesünk ezektől.

Ez azonban nem történhet meg, ha egy szakértői csapatra bízzuk a feladatot, akik által a könyvelés Budapesten profin, az elérhető adókedvezmények figyelembevétele mellett valósul meg.

Komoly bírságokat kaphatunk

A könyvelés tipikusan egy olyan szakterület, ahol folyamatosan adatokkal, főként számokkal kell dolgozni. Emiatt pedig elég egy kisebb számolási vagy gépelési hiba is ahhoz, hogy elrontsunk valamit, ami egy esetleges NAV vagy könyvvizsgálói ellenőrzés alatt garantáltan napvilágra kerül. Az alkalmazásunkban álló könyvelő tévesztéseiért vagy mulasztásaiért pedig komoly bírságokat kaphatunk.

Ha nem akarjuk a véletlenre bízni ezt a fontos feladatot, akkor forduljunk szakértőkhöz, akik vállalják, hogy a könyvelés Budapesten is hibátlanul valósul meg.