július 20, 2024
Boríték

Igen sok kifejezést használunk boríték szavunkkal. A “lezárja a borítékot” például arra is utal, hogy valaki befejez vagy lezár egy ügyet vagy kérdést, és nem hagy teret további spekulációknak vagy vitáknak. A “nincs pénz a borítékban” pedig azt jelenti, hogy egy ajánlat, lehetőség vagy üzlet nem hozott anyagi előnyt vagy előrelépést.

Ebből is látszik, hogy ez a csomagolási-postázási alaptermék mennyire a hétköznapjaink része még ma is, amikor már főképp elektronikus leveleket küldünk egymásnak és csevegő alkalmazásokon kommunikálunk.

A fehér a legelterjedtebb

A Relatív-A Kft. borítékok nagy választékát kínálja minden érdeklődőnek. Nemcsak légpárnás változatokat lehet már ebben a webáruházban beszerezni, hanem ha speciális csomagküldő kartonborítékra lenne szükséged, azt is megtalálhatod ott. S természetesen ebből is, mint általában minden termékkategória esetében, igen gazdag a méretválaszték.

Persze még ma is általában a fehér színű borítékok a legkeresettebbek, de mindenki kedvére találhat a szakkereskedések igazi vagy virtuális polcain a szivárvány rengeteg színében ilyen nemcsak postázáshoz használható kicsi, de annál strapabíróbb cikkeket. Kiváló például kisebb-nagyobb dolgok szortírozásához, rendrakáshoz is.

Szabvány és egyedi méretben is

Már nagyon régen küldeményeket és leveleket adnak fel az emberek egymásnak. Tudtad, hogy a mai értelemben vett borítékokról igazából csak a XIX. század közepétől beszélhetünk? Pedig a papírt már feltalálták régen Kínában, de ez Európába csak jó későn érkezett meg. Miután bevezették 1840 körül a bélyeget a brit postai reform keretében, kellett valami, amely lehetővé tette a levelek egyszerű és biztonságos lezárását. 1844-ben szabadalmaztatták az első borítékgyártó gépet, s innentől kezdve vált széles körben elérhetővé a mai értelemben vett papírboríték.

Ma már vannak szabvány méretű borítékok és ettől eltérőek is. Például az alap kis méretű boríték, amelynek LC/6 a jelölése, 162×114 milliméteres, de az ISO 269 ma tizenkétféle méretet különböztet meg. Közös mindegyikben, hogy a cél a bele tett küldemény vagy bármi más megvédése. Rengetegszer még ma is arra szolgál, hogy egy adott címzetthez el lehessen juttatni egy levelet, számlát, iratot vagy rengeteg mást.

Speciális változatok

Persze a klasszikus borítékok mellett ma már speciális változatok is kaphatók. Rendkívül keresettek a légpárnás borítékok, melyek mint a jó cuvée borok, egyesítik az alkotóelemeik pozitív tulajdonságait. Légbuborékos fóliaréteget ragasztottak a boríték belső felére, ami mindig hatékonyan megvédi a beltartalmat. Nem is csoda, hogy mára már nagyon megkedvelték a vásárlók, s előszeretettel használják a csomagküldő vállalatok és a webáruházak is, hogy eljuttassák benne portékáikat a megrendelőik részére. Ha borítékokra van szükséged, a Relatív-A Kft. most sem okoz majd csalódást.