június 23, 2024
Bitumenes tetőszigetelés. tartós és időjárásálló

Gyakoriak a beázások? Rengetegszer kellett már felújítani a falakat átnedvesedés és repedezés miatt? Dohos penész szag érződik a szobákban? Nagy valószínűséggel a hiányos vagy elöregedett szigetelés a ludas, amelyet minél előbb érdemes rendbe tenni, hiszen enélkül a kellemetlen problémák biztosan nem szűnnek meg! A bitumenes tetőszigetelés már több, mint 30 éve van forgalomban, népszerűsége pedig kiváló vízszigetelő képességének köszönhető.

Miért olyan egyedülálló a bitumenes tetőszigetelés?

Gyakran a kedvező ár-érték arányt szokták elsőként emlegetni az előnyök között, az előre gyártott bitumen lemezeket szükség szerint lehet méretre vágni és a helyhez igazítani, így tényleg csak a szükséges mennyiség kerül felhasználásra. Mint módosított kőzetgyanta kiváló vízszigetelő tulajdonságokat tudhat magáénak, folyamatos fejlesztése és ötvözése pedig további ellenállást és tartósságot kölcsönöz az anyagnak. Bonyolultabb kialakítású tetők éppúgy maximálisan bevonhatók vele, mint a hagyományos lapostetők.

További pozitív tulajdonsága, hogy az összehegesztett bitumen a környezeti hatásokra sem tágul vagy zsugorodik, illetve idő múltával sem változik a mérete. Ez akár több évtizedes mértékben is mérhető. A bitumen lemezek egyszerű méretre szabhatósága mellett kellően rugalmasak és könnyen hajlíthatók, hogy a hajlatokban is szükség szerint megállják a helyüket. A bitumenes tetőszigetelés külső bevonata lehet pala- vagy bazaltőrlemény, amely egy színes réteg, ez a színes ásványi zúzalék pedig segít megvédeni a tetőt az erős UV-sugárzástól.

Hogyan kerül kivitelezésre a bitumenes tetőszigetelés?

A célterületen legalább kettő, egymást fedő rétegben kerülnek lehelyezésre a bitumen lemezek, amelyek gondos melegítést követően egymásra olvadnak és létrehozzák az egységes réteget. A szigetelőlemez vastagságától függően manapság egy réteg is elegendőnek bizonyulhat, ez főként új építésű ingatlanokra jellemző. A vízszintes alapzat mellett a függőleges részekre szigetelése más módszerrel történik, itt leginkább a modifikált bitumen lemezek használata jellemző.

A tető előkészítése elengedhetetlen részfolyamat a tartós tetőszigetelés kivitelezése során, mindenképp száraz, szennyeződésmentes és jól előkészített felületre van szükség. Ezt követően az alapozóréteg felvitele történik meg, ezt nevezzük kellősítésnek, amelyre a megfelelő tapadás miatt van szükség. Ezután következhet a bitumen lemezek felmelegítése, majd precíz egymáshoz illesztése átfedések kialakításával, hogy biztosan vízzáró réteg jöjjön létre szivárgás nélkül. Az illesztések mellett a kiszögellésekre és bemélyedésekre is kellő figyelmet kell fordítani, hogy semmilyen természeti hatás ne tehessen kárt benne a jövőben.

Az SPC Isolate munkatársai nem csak új építésű házak, hanem felújításra váró ingatlanok esetén is vállalják a teljeskörű bitumenes tetőszigetelés megvalósítását. Legyen szó üzemekről, lapostetőkről, garázsról vagy üzlethelyiségekről, szakértelemmel és precizitással szigetelik le a tetőszerkezeteket az ország egész területén!