Az öntözőrendszer telepítés összetett feladat

0
412
öntözőrendszer telepítés

Az automata öntözőrendszer telepítés nagyon összetett feladat! Természetesen egy jó öntözőrendszer terv alapján – ahogyan a Lego-val – meglehet érteni a lépéseket és össze lehet szerelni a berendezést. Mindaddig nem is jelent ez problémát, amíg valamilyen meg nem értésbe ütközünk, mert a problémák akkor kezdődnek! Akkor is kérdezhetjük a tervezőt és meg is kaphatjuk a jó választ rá és még az is lehet, hogy jól fogjuk kezelni a problémát. Így végeredményképpen a locsolórendszerünket házilag is sikeresen összeraktuk.

A profi öntözőrendszer telepítő

Az összetettsége alatt azt értem, hogy az öntözőrendszer kivitelezését végző kollégának minden olyan problémát ismernie kell, ami csak felmerülhet a telepítést követően. Továbbá gyakorlattal is kell rendelkeznie azzal, hogy nem csak felismerni, hanem a valóságban kezelni is tudja a problémát! Ha felmér egy kertet, akkor ismerje és tudja azokat a körülményeket, amit a tervező asztalnál a megfelelő technikai megoldásokra kell lefordítania! Értenie kell a vízvezeték szereléshez, az elektromossághoz, jártasságának kell lennie az áramlástanba és igen jól teszi, ha van növényismerete is, hiszen vannak szárazságtűrő és magas vízigényű növények is. Az sem baj, ha tud egy keveset az értékesítésről…

És ami a legfontosabb, hogy kiválóan kell ismernie az öntözéstechnikai alkatrészeket, valamint a teljes palettát, amiről kiválaszthatja a legmegfelelőbb terméket. A megrendelő igényeit harmóniába kell tudni hoznia a birtokolt kert valós igényeivel, tehát ez nem a Lego kategória, amivel illetik néha azok, akik „láttak már egyszer öntözőrendszer összeépítést”!

Csak az automatika megválasztása (ami az öntözőrendszer vezérlését végzi) sok szempont mérlegelése alapján választható ki, akár csak a mechanikus vezérlést végző mágnesszelep megválasztása is. A legjobb öntözési technika, azon belül pedig a szórófejek és fúvókák kiválasztása nem csak a helyes számításokon, de megannyi más mérlegelésen, de elsősorban a nagy gyakorlaton alapszik.

Bárhogyan is nézzük, ez egy szakma! Ha ismerete és gyakorlata van benne az öntözőrendszer telepítőnek, akkor úgy hívjuk, hogy szakember! Ez a lényeg…