július 20, 2024
nyomtatórendelés helyes folyamata

Függetlenül attól, hogy milyen terméket vásárolunk, rengeteg “kihagyhatatlan ajánlattal”, ideiglenes, “egyszeri” akcióval és elvileg személyre szóló konstrukciókkal találkozhatunk. Általában ezek valódisága erősen megkérdőjelezhető, és sokszor nem is szerencsés lecsapni rájuk, pláne, ha olyan fontos irodai eszközt vásárolunk, mint amilyen a nyomtató.

Fontos szempontok vásárlás során

A milyen nyomtatót vegyek kérdésre a válasz eléggé összetett, ahogy erre a TechOffice is rámutat. Több szempontot is figyelembe kell venni, amikor a különböző termékek között válogatunk. A 0. lépés általában az, hogy alaposan átgondoljuk, pontosan mire is akarjuk használni a nyomtatót. Igen, természetesen a “nyomtatás” mindenképpen ott fog szerepelni, de ezenkívül mire van még szükség? Vannak eszközök, amelyek szkennelésre, fénymásolásra és faxolásra is képesek. Mindegyikre szükség van, vagy csak egy-kettőre?

Tudni kell továbbá azt is, hogy havonta átlagosan mennyi papírt fogunk nyomtatni. Ezek mindegyike fekete-fehérben történik, vagy színes nyomatokra is szükség lesz? Csak A4-es méretben akarunk nyomtatni, vagy más méret is fontos? Szórólapokat, plakátokat és borítékokat is kell készíteni? Ma már egyre gyakoribb szempont a költséghatékonyság is, így erre is oda kell figyelni.

Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy kik fogják használni a nyomtatót? Nem mindegy ugyanis, hogy csak egy-kettő személy, vagy az irodában szinte mindenki hozzáférhet majd. Minél többen használják ugyanis, annál nagyobb a hibázási lehetőség, így egyszerűen működtethető gépre van szükség. Mint látható, számos kérdést meg kell válaszolni a vásárlás során, de nem kell aggódni, a folyamatot le lehet egyszerűsíteni.

Ne foglalkozzunk a felesleges funkciókkal

Ha havonta nem nyomtatunk több tízezer oldalt és tudjuk, hogy a későbbiekben sem lesz szükség ekkora kapacitásra, akkor felesleges olyan nyomtatót választani, ami képes rá. Csak nyomtatásra akarjuk használni? Akkor nincs szükség szkennelésre, fénymásolásra. Ha fekete-fehérben nyomtatunk mindig, ne vásároljunk olyan nyomtatót, ami színesben is tud.

Csak azokat a funkciókat tartsuk meg, amire valóban szükségünk van. Már három egyszerű kérdés megválaszolásával leszűkíthetjük a lehetséges eszközök körét. Az első, hogy hány fekete-fehér oldalt nyomtatunk havonta? Mennyi a színes nyomtatás darabszáma havonta? Otthoni vagy irodai felhasználásra keresünk megoldást?

Szakember is tud segíteni a választásban

Természetesen az sem mindegy, hogy pontosan hol akarunk nyomtatót vásárolni. A megfelelő nyomtatási szolgáltató megtalálása kulcsfontosságú a későbbi felhasználás szempontjából is. Ha a vásárlás során nem tudunk dönteni, akkor a szakember tehet ajánlásokat. A szolgáltató a beüzemelésben is tud segédkezni, valamint hiba esetén mindig lesz kihez fordulni.