június 23, 2024
klíma telepítés

A légkondicionáló berendezés lakásba történő beszerelésének kezdeti folyamata megegyezik a házba történő beszerelésével. Az ingatlan felmérése során a szerelőknek ajánlaniuk kell néhány olyan egységet, amely alkalmas lenne az Ön lakásához – lehet, hogy egy kis légkondicionáló egység fog a legjobban illeszkedni az Ön ingatlanához.

Miután megállapodott a szerelőkkel a készülékről és a beszerelés időpontjáról, a szerelők a megadott napon megérkeznek, és nekilátnak. A klíma telepítés folyamatának 6 lépése van:

1. A beltéri egység felszerelése és a kültéri egység előkészítése.
Az első dolog, amit a szerelő vagy a szerelők tesznek, hogy gondosan kiveszik a kiválasztott légkondicionáló egységet a dobozból. A mellékelt tartók segítségével rögzítik azt az Ön által megbeszélt falhoz. Általában először a konzolokat rögzítik a falhoz, majd miután biztonságosan rögzítették, rácsúsztatják az egységet a tartóra. Mielőtt a készüléket a falhoz rögzítené, a szerelő lyukat fúr a falon, hogy a csöveket kifelé vezethessék.

2. Az elektromos vezetékek és csövek felszerelése
Ezután a szerelő felszereli az elektromos vezetékeket és a csővezetékeket. Előfordulhat, hogy a modelltől függően konzolok vagy kapcsok segítségével el kell emelniük a készüléket a faltól. Miután bekábelezték az elektromos vezetékeket és hozzáadták a csővezetékeket, elektromos szalaggal rögzítik az összeset, és az összes kábelt és csővezetéket a falon lévő lyukon keresztül vezetik. A csőnek szorosan illeszkednie kell a beltéri egység hátuljába. Ha ez megtörtént, a szerelő befejezi a falhoz való illesztést.

3. Szerelje be a kültéri kondenzátoregységet
A klíma telepítési folyamatának következő lépése a kültéri egység felszerelése. Egy lakásban a legjobb hely az egység felszerelésére a földszinten lenne, de ha az első emeleten van, akkor az erkélyen is elhelyezhető. A szerelők stabil, sík felületre helyezik a kondenzátoregységet, és gumipárnákat vagy hasonlót adnak hozzá a rezgések elkerülése érdekében. Ellenőrzik az egység vezetékeit, mielőtt a csöveket és a kábeleket a beltéri egységtől a kültéri egységhez csatlakoztatják. Végül a szerelő csatlakoztatja a tápegységet egy konnektorhoz.

4. A klíma tesztelése.
A szerelők egy sor tesztet és ellenőrzést végeznek mind a beltéri, mind a kültéri egységen, hogy meggyőződjenek arról, hogy minden megfelelően működik.

5. A csövek és a lyukak rögzítése
Nem szeretné, ha a külső csővezetékek csúnyán néznének ki a lakásban, ezért a szerelők bilincsekkel rögzítik azokat a falakhoz. Sok mindent megtehetünk azért, hogy a csövek kevésbé legyenek feltűnőek, ezért kérdezzen rá a konzultáció során. Végül a szerelő lezárja a falon a csövek bevezetéséhez készített lyukat, hogy a levegő vagy a rovarok ne tudjanak bejutni.

6. Magyarázza el a vezérlést
A szerelőnek ezután végig kell mennie a beltéri légkondicionáló egység távirányítóján található vezérlőkön. Ez általában elég egyszerű, de minden kérdésére tudnak válaszolni. Emellett otthagyják Önnek az összes vonatkozó papírt és a kapcsolatfelvétel részleteit, ha segítségre van szüksége.

Ha a legnépszerűbb hazai klímát szeretné, nézze meg a BuildAir Klíma Kft ajánlatát: gree klíma szereléssel együtt