július 20, 2024
csomagolás

A kartondoboz az egyik legnépszerűbb csomagolóanyag a piacon, nem véletlenül. Számos változatban készül, így képes különféle csomagolási igényeket kiszolgálni.

Míg az ipari vállalkozások a termékeik tömeges szállításához, addig a kiskereskedők főleg a hozzájuk beérkező megrendelések kiszállításához használják, hogy biztosítsák a termékek sértetlenül történő megérkezését a vásárlókhoz.

A leggyakoribb típusai közé a Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnika doboz kínálatában is kapható egy- és dupla falú, illetve a hullámkarton dobozok tartoznak. A legtartósabb védelmet egyértelműen az utóbbiak biztosítják, mivel többrétegű kartonból készülnek. Képesek bármilyen típusú terméket hatékonyan megvédeni a szállítás és tárolás során.

Hogyan válaszd ki a számodra megfelelő kartondobozt?

A legfontosabb, amit tudnod kell, hogy mekkora méretű dobozra is van szükséged. Mérd meg a doboz legnagyobb nyitott oldalának, illetve a rövid oldalának a hosszát, amikor nyitva van, hogy megkapd a hosszúságát és a szélességét!

Továbbá szükséged lesz még a doboz magasságára is, amelyet úgy kaphatsz meg, hogy megméred a nyílás tetejétől az aljáig.

Ezekre a dolgokra mindenképpen fordíts kiemelt figyelmet, mert ha nem teszed, akkor az a tárolásra és a vásárlói élményre is kihathat. A túl nagy kartondoboz ugyanis a termékeknek a csomagoláson belüli mozgását okozhatja, ami közben nagy az esély arra, hogy megsérülnek. Arról nem is beszélve, hogy maga a doboz is extra tárolási helyet fog igénybe venni, ami növeli a költségeket.

Hasznosítsd újra a megvásárolt kartondobozokat!

Sikerült kiválasztani a megfelelő kartondobozt a Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnika kínálatából? Nagyszerű, ne feledkezz meg azonban arról, hogy ezek újrahasznosíthatók!

Nem kell tehát egyből a kukába dobni őket, hanem gyárthattok belőlük például saját térkitöltőt. Mindehhez csupán egy kartonaprító berendezést kell vásárolnod, amely az előbb említett webáruház kínálatában szintén kapható.

Méghozzá egy olyan modell, amely kevés helyet foglal, minimális a szervizigénye, és az edzett, tömör acélhengereknek köszönhetően még akár a kapcsokkal is képes elbánni, ami nagyban megkönnyíti a dolgozóid helyzetét.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a munkaasztalának szélessége hiába 415 mm, ennél szélesebb dobozokat is ugyanúgy képes feldolgozni. A leeső részt ugyanis munkavállalóid újra be tudják adagolni.

Jó színben tűnhettek fel az ügyfelek és a vásárlók előtt

Mivel manapság nagyon fontos a környezettudatosság az emberek számára, így jó pontot jelenthet az ügyfeleknél és a vásárlóknál, ha kiposztolod a Facebook- vagy az Instagram-oldalatokra, hogy a vállalkozásban keletkező hulladékkartont újrahasznosítjátok.

Bár a mai cikkünkben igyekeztünk a kartondobozzal kapcsolatban minden fontosabb információt összegyűjteni, de ha mégis akadnának még kérdéseid, akkor tedd fel őket bátran a Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnika szakértő munkatársainak!